Thursday, October 8, 2009

sunyi sepi..

Assalamualaikum...

Rasa cam sunyi sepi aje blog ni. Maklang pun dah jarang menempek kat sini. Banyak keje kat rumah tau....tak sabar nak tunggu bibik balik hari senin ni, InsyaAllah...


Rumah pun akan sunyi sepi wiken ni. Maklang, Abang dan anak bongsu manja tu akan meninggalkan Kerteh buat beberapa hari. Anak2 yang dua sulong tak mau ikut. Maya yang mulanya nak ikut, tukar plan pagi semalam sebab ada jemputan dari cikgu untuk dia menyertai kem sekolah kat sebelah rumah ni. Seronok sangat dia nak ke kem. Petang semalam dia tak ke sekolah agama sebab katanya nak siapkan beg and keje sekolah. Penat pun ye agaknya..


Tak ada apa nak repot 2-3 hari ni sebab it was keje, keje and keje! Kat opis semalam sibuklah kejap, kat rumah memang sibuk sangat. Pukul 10:30pm baru boleh nak menjahit. Dapatlah 2-3 kuntum bunga simpul2 untuk tudung. Tapi dah letih tak larat nak sambung memandang besok pagi ( pagi ni laa), nak memasak. Kena cepat ke ofis jugak sebab nak balik awal. Nak bertolak lepas ofis. Kenalah jugak amek Hakim awal...

Tengahari nak pi makan hari raya kat opis Abang yang terletak about 5 mins walking...


Sekian lapuran buat kali ini....Selamat berhujung minggu!





Salam persahabatan Dari...


Terimakaseh Kerana Mengunjungi TERATAK MAKLANG...Jemput Datang Lagi...

7 comments:

  1. salam singgah ya mak lang..moga ceria selalu :)

    ReplyDelete
  2. bibik dah nak balik sini...sekejap nya dia balik Indon!
    Bibik saya nak balik Indon 24 hb ni... Tak taulah macam mana nanti!!

    ReplyDelete
  3. Abang Long:

    Dekat jugaklaa...around 2-3 km away...kenapa?

    ReplyDelete
  4. Mak Su:

    Terimakaseh singgah...jom lah makan kueh raya..Ceria ..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  5. Cikgu Math:

    Bibik balik sebulan...takkan nak cuti 3 bulan, mau maklang fengsan..

    Selamat enjoy tanpa bibik...he..he...enjoylaaa...:)

    ReplyDelete
  6. Nak ke mana tu maklang? jjcm ker?

    ReplyDelete

komen-komen anda dialu-alukan...