Wednesday, February 4, 2009

Makan2 lagi..

Assalamualaikum...


Kami ada makan2 lagi tadi pagi. Nasi lemak Kak Muna. Nasi lemak ni agak premium sikit. Sebab apa? Sebab sedaplaa...

Makan2 ni sebenarnya tak ada plan sangat pun. 2 hari lepas bos maklang dan anak2 buah dia ~ adik2 mudalaa~ kami kakak2 ni tak yah tolong...lagi pulak, mana boleh angkat barang, dok berkemas file2 dan lemari2 kat office tu. Sebab mereka agak free jadik Boss ajaklah mereka. So, lepas dah penat, maklang usullaaa...why not Boss belanja..he..he...lepas dah kena usik dengan kami, Boss pun belanja laa...Dan Boss mintak maklang call kan Kak Muna..lamaaaa dah tak makan nasi lemak Kak Muna...So, tadi 30 bungkus nasi lemak maklang ambil dari rumah Kak Muna ( Kak Muna duduk dekat jalan yang sama denganrumah Maklang)













tu nasi lemak pagi tadi...sedap...













Boss tengah tengok anak2 buah dia makan...Terimakaseh Boss...murah rezeki..he..he...


Sebab lama tak makan soto, and tak tahu apa nak masak, maklang mintak Bibik rebus nasi impit petang semalam. So, pagi tadi maklang tumis sup soto tu and the rest bibik yang buat. Bergedil dan carik ayam serta sos kicap , Bibik yang buat. Maklang cuma dapat buang ekor taugeh aje sebelum pergi kerja tadi...he..he...


Sedap...












Kat opis kadang teramat sibuk, kadang2 bolelaaa..kadang2 tak larat bosan...sebab kerja seme jumpa jalan buntu...banyak masaalah tak leh selesai!

Kat rumah pulak...tengah concentrate nak abiskan alas meja kawan baik maklang kat down south...harap2 dia suka lah nanti...harap bersabar...
Sekarang ni tengah tak sabar nak dapat buku RE yang baru...Teruja I....:)


Terimakaseh Kerana Mengunjungi TERATAK MAKLANG...Jemput Datang Lagi...

25 comments:

  1. baiknya boss belanja.. aii.. boss tu tengok aje ke? tak makan sebab diet or tak cukup semua anak buah belasah nasi lemak hehee..
    memang nampak sedap pun nasi lemak tu..

    ReplyDelete
  2. weiiiii! gambar nasi lemak tu sunguh la mengancam...soto pun sama gak.
    errr, mak lang, dalam soto tu ada peha tak? hehehe!

    ReplyDelete
  3. salam..
    wah sedapnya itu soto..
    kakliza dk plan nak buat juga tapi biasalah asik tangguh jerr...

    ReplyDelete
  4. maklang,
    Memang sedap by just looking at the picture of those nasi lemak... You know I'm hantu nasi lemak, kan..??? Haha!

    ReplyDelete
  5. Neeza:

    Boss maklang tu best in the world..he..he..selalu prihatin dengan masalah kami semua...

    Mama Rock:

    Peha ayam dah kena carik dah...tak nampak dah pehanya...he..he..

    ReplyDelete
  6. kak lieza:

    nanti kalau buat, jangan lupa hantar semangkok eh..he..he..

    Cat-cat:

    Kalau suka nasik lemak memang kena cuba yang kak muna punya...sedap sangat..kena pulak bungkus daun pisang...aromanya...hmmm..menggoda!

    ReplyDelete
  7. ala maklang,
    saya ni tgh lapar ni....tak da sapa nak beli nak beli kan srapan..oat pulak dah habis...tapi tgk gambar maklang ni dah kenyang dah....hehehe macamana projek kita tu maklang!!!

    ReplyDelete
  8. maklang,azizothman tu hubby saya,,sori lah salah account..hehehe

    ReplyDelete
  9. Mak Lang, tadi saya buka aje posting ni and terus nampak nasi lemak berbungkus dgn daun pisang. Terliur saya! Rindu nak makan nasi lemak bungkus mcm tu. Iya lah duduk di luar Malaysia ni memang tak dapat lah nak makan mcm tu..

    ReplyDelete
  10. Nasi lemak tu memang nampak sedap...sib baik dah pencen makan huhuhuhu

    Tapi soto tu mengancam selera hehehe

    ReplyDelete
  11. Salam maklang
    terimakasih singgah blog sy

    Alahai kecur air liur tengok soto tu maklang. Lama sungguh tak makan soto

    ReplyDelete
  12. Nak tanya. Fotopages mak lang tu dah tak boleh masuk lagi ke?

    ReplyDelete
  13. Sedapnya nampak nasi lemak tu, sambal dia pun warna merah mengancam , Kak Muna tu ada gerai ke ?

    ReplyDelete
  14. Kak Ezza:

    Terkejut pulak maklang...siapalah abd. aziz ni...ada project pulak tu..puas pulak..ingatkan projek buku...

    bila baca komen ke2 baru tau apa projek yang di maksudkan. InsyaAllah akan pos barangan. Yang order seme dah sampai..

    Madam Tai Tai:

    Kat sana tak ada daun pisang ke? Maklang memang suka makan nasi lemak bungkus daun pisang.. Kalau masak sendiri pun kalau terrajin maklang bungkus jugak..he..he..

    ReplyDelete
  15. Azwa:

    Pencen makan nasik lemak? Hmm...sekali sekala tak pe kot..

    Soto...tu kena buatlah kalau dah mengancam selera..


    Mrs. Nor:

    Aha...Pagi tadi pi jalan2 singgah kat rumah Puan.

    InsyaAllah kalau ke KB...boleh jumpalah kat Berek12..

    ReplyDelete
  16. Cintanorth2south:

    Tak tahulah pulak..agaknya sebab lama tak updet kot...kalau masuk blog ada resepi sama. Kunjungilah..http://daridapurmaklang.blogspot.com.

    Rina:

    Memang sedap nasi lemak Kak Muna. Dia tak ada gerai. Dia buat untuk orang order aje...

    ReplyDelete
  17. salam m lang,

    Kalau di tanah besar Jepun, sakura berkelopak dekat bulan April tapi kalau anak m lang ke sana sebagai pelajar pertukaran, tak sempat tengok sakura pada musim ini. Pada musim lain ada lain jenis bunga, jadi apa2 pun semuanya kenikmatan mata.
    Kalau dia dpt peluang dtg ke pulau ini, saya sendiri jemput dia dari airport :-)

    ReplyDelete
  18. Maklang...nasi lemak ni memang sedap kalau sambalnya sedap...kalau tak memang takde maknanya...hehehe

    Soto tu nampak sedap...

    ReplyDelete
  19. Kak Lela:

    Doa2lah moga dia terpilih..nak sangat ke sana tu...

    Kak Anie:

    Akak dah OK ke? Harap2 oklah ye...

    Nasik lemak tu sambal dia yg mengancam tu..dibungkus daun pisang..lain lah terbit aromanya..

    ReplyDelete
  20. Maklang....kalau chekdee masuk blog maklang..selalunyer sure tergugat diet chekdee.....photo-photo nyer sahaja dah membuka selera..... belum tercium harumannyerrr....yummmmmiiiii

    ReplyDelete
  21. nasi lemak tu takde ikan goreng eh hmm kalau ada ikan goreng agak lagi laju memakan nya eh.

    ReplyDelete
  22. Chede:

    Sekali sekala aje masak macam ni...selalu2 nya tak...he..he...

    Kak Elle:

    kat sini kalau makan nasi lemak memang tak ada ikan goreng. Nasib baik itu ikan bilis, selalunya ikan tongkol!

    ReplyDelete
  23. lapau la pulak tengok soto tu hehe

    ReplyDelete
  24. Lama dah tak makan soto, teringin lah pulak... hari ni kena buat lah!

    ReplyDelete

komen-komen anda dialu-alukan...