Monday, February 16, 2009

What I did last weekend

Assalamualaikum...

Rasanya dah nak basi cerita ni. Tak sempat betul nak updet blog ni. Maklang as usuallah, bila balik kena mengadap. Ari ni je, lepas balik opis tak mengadap. In fact, belum mengadap lagi walau dah lewat dah ni. Kena jugak mengadap sebab nak selesaikan yang ada tu...mengadap jahitan lah apa lagi kan..



Hmmm...ni mengadap jap PC ni. Kang ada pulak yang tunggu kenapa gambar dia tak masuk2 kat sini..He..he.. So, ni maklang paparkan gambar2 pelajar maklang last wiken.












Cuma 3 orang yang hadir. Sebabnya yang seorang lagi pelajar baru tak jumpa rumah maklang..kesian dia. Pelajar2 group pertama semuanya tak hadir sebab kebetulan masing2 ada hal. InsyaAllah 2 minggu lagi semua nya akan datang.












Ini kepunyaan salah seorang pelajar.











Ini pulak baru aje belajar. Seronok sangat bila dah siap 2-3 kuntum...Bangge!
















Puan M tengah eksen dengan sulaman masa kelas pertama...















Kak N tenung apa tu...cantek dah tu...












Puan H ni baru aje join...Menjeling kat hasil sulaman siapa tu? Jangan risau, nanti kami ajar sampai pandai, Insyaallah...

++++++++++++++++

Sempat jugak hari Jumaat sebelum tu, maklang menghabiskan jahitan untuk 2 buah beg untuk kawan maklang tu. Ada kat sini. Ada jugak table runner kat sini. Memang penuh seharian menjahit. Tapi berenti2 laa. Takut jugak belakang ni jem. Kang susah. Sejak dari hari Khamis petang lepas balik dari opis maklang dah menjahit. Asyik lupa aje kain untuk Kak Bonda. Dah lebih sebulan anak dia masuk sekolah...hmmm...tua dah ni..asyik lupa. Alhamdulillah siap dah kain sekolah dia. Then pagi Jumaat jahit pulak kain baju kurung Wan. Ni lagi lama terperap dalam kotak. Nak cakap berapa lama pun segan. Anyway dah siap dah...Alhamdulillah...

Pagi sebelum Wan dan Atok ke Kolumpo, maklang sempat siapkan beg kecik ni untuk Alang. Sebenarnya nak buat basket macam maklang tengok kat blog mana entah. Hmm...tulah tak ukur, jadik lain pulak..Tak pelaa...kasi kat Alang, boleh buat letak susu si Yasmin. Maklang ni kalau nak kasi hadiah suka yang buat sendiri. Especially kalau orang yang rapat2 laa...kalau orang tak rapat, kira beli pun OK kot..he..he..Anyway, Alang, that special beg tu is for your besday prezen jugak tau..he..he..












Sebelum menutup tirai, maklang paparkan nasi tomato dengan ayam masak merah bermadu.. ( kebetulan semalam kak Liza kasi nasik tomato, tak puas makan, maka hari ni buat ler sendiri...Anyway, thanks kak Liza)



Nanti maklang ada masa, adalah resipi dia maklang tepek kan..harap bersabar ye...
Terimakaseh Kerana Mengunjungi TERATAK MAKLANG...Jemput Datang Lagi...

10 comments:

  1. semua pelajar pempuan yek hehe

    ReplyDelete
  2. salam m lang,

    jika projek saya sekarang dah tamat nanti, teringin juga nak belajar ilmu bersulam bunga itu.

    ReplyDelete
  3. zino:

    aha seme pelajar perempuan..kalau ada lelaki nak join, kenalah paklang yang ajar, tapi paklang kena belajar ngan maklang dulu..he..he..

    Kak lela:

    Projek apa yang kak lela tengah sibuk sekarang?

    Dah tamat projek tu boleh lah bersulam bunga pulak ye..

    ReplyDelete
  4. salam kaklong
    tq very much for the bag..i dah pakai dengan bangganya pergi cardiology conference last weekend. cute betul bag tu..mula2 ingatkan dapat bag aigner oren tu, tapi, rasanya lagi suka yang ini sebab handmade by my beloved sister...i could fell the lurve(love)hehehe.....
    lots of love,
    from your one and only,surely loved by you(my only sister),
    -alang-
    p.s: you're lucky to have me as your sister you know...mana ada adik yang prefer dapat handmade bag when compared to the original ettiene aigner??!!hehehe

    ReplyDelete
  5. Lina,
    kalau nak tekap gambar bunga kat kain tu kena pakai tracing paper ker..dan kena beli ram sekali ker...

    ReplyDelete
  6. ramai students maklang tu.. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  7. bestnya, saya suka belajar sulam tu. masa sekolah pernahlah buat sikit2, sekarang semua dah lupa dah (mak su)

    ReplyDelete
  8. akak.. where do u simply find the time!..dah la saya posa hari ni.. nasik tomato dan lauk tu memang menduga keimanan...

    saya sejak dua tiga hari ni tiap ari makan udang (sebab winter aja ada udang).. so terus develop allergy hehehe sebab saya buat sambal udang... tapi tak kisah..allergy tetap allergy.. makanan tetap dibantal! hahaha

    memang rajin semua ladies ni belajar penuh ketekunan :0)

    ReplyDelete
  9. Reen,

    Sebab I sayang you lah buatkan beg tu..sampai berpeluhlah dibuatnya...kalau beg kulit EA..peluh orang lain...mana nak sama ngan peluh I kan..he..he..

    anyway ciumkan BJ ang E-chop for me ye..

    ReplyDelete
  10. salam....
    macam ku kenal jer itu Pn M...
    nanti bolehlah tempah RE kat dia...

    ReplyDelete

komen-komen anda dialu-alukan...