Wednesday, April 29, 2009

Siap pun akhirnya...

Assalamualaikum...


Alhamdulillah...selamat dah benda ni. Siap pun akhirnya.. Sejak 2-3 malam lepas maklang dah mula menggunting dan menjahit. Buat sikit2 mana tak lambat. Pantang ada masa, kat mesin ajelah kerja nya.

Dua malam berturut2 maklang dok buat sulam. Yang pertama tu cantek jugak, tapi bila tampal kat beg nampak pucat sangat. Makanya...maklang buat satu lagi. Memang kali ini jahit beg ni stress betul. Masa menjahit tu pun kepala asyik ingat roses untuk bantal nikah yang masih tak siap lagi tu..Malam ni mungkin2 tak pegang pun roses tu sebab dah lengoh pinggang dok kat mesin. Memang berjanji pada diri, kena siapkan by this wiken and nak pos latest Monday. Maklang mintak ampun pada tuan punya sebab lambat sangat hantar ni. Nasib baiklah masih ada sebulan before hari nikah dia. Jangan marah ye adek manja yang kat Pulau tu...sabaarrrr...

Lepas dah siap roses tu pun barulah lega besar sebenarnya. Maklang masih ada 2-3 benda yang mengstress kan lagi ni ha..nak kena jahit baju Maya dan seluar Hakim sebelum nak bercuti sekolah nanti. Tak lama dah tu...rasa macam tak cukup aje masa...Sekarang pulak, tidurnya tak boleh lewat sebab badan rasa penat dek batuk2 tu. Lagipun tak boleh nak makan ubat batuk sebab effect dia teruk sangat pada maklang. Kalau makan malam ni laklok dia sampai petang besok...Macam terbuai2 kat office. So, salah satu cara ialah dengan berehat lebih sikit laa...moga2 boleh reda batuk ni...


Hari ini hari ulangtahun perkahwinan Wan dan Atok yang ke 45 dah...Dah 2-3 kali maklang talipon atok dan wan hari ini, tapi tak perasan hari ni 29hb. Hampeh betul...Ni nak ucap pun, kenalah call mereka kat Jakarta sebab mereka baru aje berangkat ke sana bersama alang and family...Moga perkahwinan atok dan wan berkekalan selamanya dan berbahagia selamanya dan diberi kesihatan yang baik...amin...














Salam persahabatan Dari...


Terimakaseh Kerana Mengunjungi TERATAK MAKLANG...Jemput Datang Lagi...

17 comments:

  1. selamat ulangthn perkahwinan penuh barakah dan sihat selalu pd wan&atok...wahhh,celebrate ke jakarta lg tue.
    maklang...serunut dia bermain2 ngan IK ek...tp nama tu mcm tak naik sgtlah...nnt jgn lupe wat utk sy plak..hehe,tunggu nama belum dtg ilham..hehe

    ReplyDelete
  2. tulip:

    TQ doakan Atok dan Wan...

    Memang nama dia agak tenggelam..puas maklang cuba2 nama tu...patut buat kaler lebih cerah...tapi once dah jahit that's it...tulah buat kerja terkejar ni, susah nak jadik perfect..ketenangan tu tak ada...

    kalau nak bolehlah..nanti tunggu nama dulu ye!

    ReplyDelete
  3. selamat utk atok dan wan... pasangan bahagia...

    dah ada mesin baru kena lah lebih rajin hehe

    ReplyDelete
  4. Happy Anniversary buat wan dan atok, jauh celebrate tu .

    Maklang memang kena rehat supaya sihat cuti sekolah nanti ...take care !

    ReplyDelete
  5. Selamat ulang tahun perkahwinan yg ke 45 kepada Atok dan Wan.

    ReplyDelete
  6. Sudah 45 tahun. Syukur Alhamdulillah. Harapnya kita pun begitu jua ya.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum
    Puan,

    Blog puan menarik. Saya minta izin untuk link. Silalah ziarah blog saya. Cuma saya menulis sekali-sekala dan...baru belajar2 menulis utk anak2:).TQ

    ReplyDelete
  8. Amin... wah, asyik terbang je ye..

    ReplyDelete
  9. oohh atok & wan.. moga sentiasa loving2 gitu.. macam anak & menantu kat cabang tu..

    ReplyDelete
  10. Salam Mak Lang



    kejab jer masa berlalu kan .....

    ReplyDelete
  11. Happy Anniversary utk ATok & Wan.

    Org lain semua sibuk menyiapkan tax return, Mak Lang sempat lagi menjahit tu....

    ReplyDelete
  12. Fuh! Memang kreatiflah maklang ni.
    p/s: kemsalam wan & atok & ucap hepi belated anniversary

    ReplyDelete
  13. salam maklang.

    nak petua untuk batuk tak ? akak at one time tuh, batuk teruk sangat. puas pergi doc tak juga baik-baik.

    then my bibik buat macam ni, perah 1 limau nipis, campurkan dengan kicap manis sedikit, minum. lepas tuh, minum pula air suam yg sedikit panas.

    dah buat few times, Alhamdulillah, batuk berkurangan.

    maybe u boleh cuba

    kak g

    ReplyDelete
  14. happy anniversary untuk atok and wan...maklang punya sibuk tak habis2 lagi ye?

    ReplyDelete
  15. Selamat hari ulangtahun perkahwinan buat atok & wan...semoga sentiasa bahagia hendaknya...

    ReplyDelete
  16. Semoga Atok dan Uwan kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. kemana-mana pasti berdua.. sangat romantic mereka ni kan maklang.. :)

    ReplyDelete

komen-komen anda dialu-alukan...