Monday, May 4, 2009

Tetamu dan Tetamu

Assalamualaikum...


Alhamdulillah...rumah maklang setakat ni selalu ada tetamu aje. Terimakasehlah kerana sudi nak singgah kat Teratak Maklang yang serba sederhana ni. Alhamdulillah tak banyak sedikit, dapat jugak maklang sediakan juadah buat tetamu2 khas yang dikasihi. Of course bab menyediakan juadah ni dibantu oleh bibik. Kalau tak memang tak dan ler maklang nak buat sebab sekarang sedang sibik menyiap jahitan yang masih ada...


Pak Chu n family arrived around lunch time on Saturday. After lunch they went to visit Mak De with Akim, Maya and Datok.

Tak terambil gambar hari tu. Sibuk layan tetamu. Dah nak balik pagi semalam baru sempat ambik camera.

Ni Bree yang petah bercakap. Dia tanya kenapa kaki awak panas kat Paklang. Awak demam ke? Berair mata Paklang ketawakan anak sedara dia sorang ni.
















Aishah posing dengan beg RE yang dia sulam malam sebelumnya. Maklang mengajar dia jahitlah malam sebelum tu...sukanya Aishah dapat beg. Nanti datang lagi, kita belajar benda lain pulak ye! :)


































Ni dah nak balik dah ni...Apasal semuanya tunjuk peace tak tahulah tu...Perut dah kenyang makan nasi lemak pagi tu..



Suami tercinta melayan tetamu...makan soto aje. Then ada pencuci mulut yang limited edition tu...sorrilah kak ...cheese cuma ada 2 aje ari tu. Tu pun kirim kawan belikan kat Chukai. Tau ajelah duduk kat pendalaman ni, bukan mudah nak dapat bahan...lain kali akak datang lagi, maklang buat lagi ye..InsyaAllah..





Tak dan nak berbual panjang, kak Ezza dah nak balik. Perjalanan jauh lagi, and anak Kak Ezza ada exam besoknya...Alhamdulillah sampai rumah dalam pukul 9 lebih ...jem jalan katanya...




Ada jugak ole2 dari kak ezza.

Terimakasehlah semua yang sudi ke mari. Maklang masih menunggu ketibaan Queen dari Singapore dan pakar coklat dari Penang serta towkey beg kat KL...Entah bilalah agaknya ye...begitu juga teman2 lain ...kalau lalu2 kat sini, singgahlah...Azwa yang selalu melintas kat sini pun, tak sempat lagi nak menyinggah...Oklah...nak ke office ni, selamat bekerja...





Salam persahabatan Dari...


Terimakaseh Kerana Mengunjungi TERATAK MAKLANG...Jemput Datang Lagi...

15 comments:

  1. ooohhh maklang.. murah rezeki ramai tetamu datang... insyaallah ada rezeki sampailah kami.. nak lah jugak makan ayam golek macam orang lain makan tu hah..hehehe

    ReplyDelete
  2. Salam Mak Lang.

    Kak Ezza kata ML tau kat mana nak beli mesin jahit. Saya ni teringin sangat nak beli mesin jahit and DIY tudung.

    ReplyDelete
  3. Tak putus putus aktiviti mak lang dan tetamu yang datang ke rumah... mudah mudahan murahlah rezeki mak lang...

    ReplyDelete
  4. Hi. Come and visit us at http://eazyshop2u.blogspot.com for a good quality, branded and affordable children clothing. New stock arrived!! OshKosh, Mothercare, Carter's, Oilily...Grab yours while stock last!!

    TQ

    ReplyDelete
  5. salam Mak Lang

    apasai banyak salah ejaan nie??
    Nak cepat , eksss

    he he he

    pB jugak yang tak sampai sampai umah Mak Lang

    ReplyDelete
  6. Amboi-amboi KakEzza, kemain lagi ya, gi umah Maklang diam-diam.. hehehe!
    Maklang, nanti coklat sampai dulu sebelum tuan nya ek...

    ReplyDelete
  7. salam Ummi:

    Bila agaknya...ok nanti kalau datang InsyaAllah, adalah ayam tergolek dalam pinggan hidang tu...berapa ekor yang nak di golekkan? he...he...:)

    Salam Sherry:

    Ada tu tempat jual mesin. Kalau ada voucher maklang bulan ni bolehlah pakai, dapat discount RM500 tau. Nanti kita calling2 eh...phone no. maklang Kak Ezza ada...

    ReplyDelete
  8. oh, mak lang kat kerteh je lah labor day wiken ya? seronok melayan tetamu ya...

    ReplyDelete
  9. bertambah murah rezei maklang... setiap tetamu yg datang membawa rezeki utk maklang dan kelaurga ..

    ReplyDelete
  10. Zar:

    InsyaAllah dan terimakaseh doakan Maklang!:)

    Eazy:

    Moga anda berjaya!

    ReplyDelete
  11. Kak elle:

    Sampai ye jangan tak sampai...

    PB:

    Ntah ye pB , kita ni tak dapat2 nak bertemu...belum ada rezeki..

    ReplyDelete
  12. Cik Milah:

    He..he...rezeki kak Ezza dapat datang sini dulu dari Cik Milah...InsyaAllah ada kelas coklat tu sampailah agaknya kan...

    Mamarock:

    Layan tetamu memang best..nak2 part tetamu kenyang makan makanan yang dihidang...tak kiralah sedap ke tak..he..he..

    ReplyDelete
  13. Lagi ramai tetamu yang masuk ke dalam rumah. Lagi bertambah rezeki dari tuhan. InsyaAllah, kami sekeluarga akan masuk juga kedalam rumah Maklang.

    ReplyDelete
  14. waahhh.. seronoknya... bermakan2 dan bertetamu..

    ReplyDelete

komen-komen anda dialu-alukan...