Wednesday, March 4, 2009

Makan dan makan makan..

Assalamualaikum...

Alhamdulillah....kenyang nya perut dan ngantoknya mata. Ni nak rehat kejap dari menjahit. Bahu ni pun dah sengal dah. Macam senget aje rasanya...Hari ini best sebab tak kerja. Bolehlah nak settlekan apa2 yang kena buat.

+++++++++

Hari senin lepas, entah macamana, tergerak nak ajak anak2 pergi makan luar. Almaklum, gaji baru masuk, rasa cam nak jolilah sikit2! Kami pergi ambik bujang kat sekolah.












Suka betul kalau kami ambik dia balik dari sekolah..kak Maya pulak tukang angkatkan beg!Masa dia masuk kereta, terus dia kata...Akim tau ni mesti nak pergi Mesra Mall...ialah MM lah...kalau tak mana lagi nak pergi kan...Nak ke Chukai yang cuma 30km away tu pun malas...so, ke MM ajelaa..he..












Rupa anak2 yang perut nya 0- kosong...


Tapi setelah menjadi king2 Cik Abang dan anak2 maklang ni... Memang kenyang lah perut. Kalau makan burger sebesar tu tak kenyang tak taulah kan...Bila perut kenyang, hati pun senang ler...baru boleh nak senyum!




























Bukan main lagi buah hati maklang ni..siap menyanyi lagi!




























bujang pun tersenyum lebau!

+++++++++++

Semalam pagi hujan turun selebat2nya. Dah lama betul tak hujan. Dan alangkah sedapnya kalau semalam tu tak kerja. Tapi tak leh..kena kerja jugak sebab nak kompol cuti untuk cuti2 sekolah...macam nak MC aje...boleh ke? tapi tak sakit pun...he..he..

so...kerja jugak. Nak cuti sayang...

Sebab terlalu lebatnya ujan, flight Cik Abang ke KL terpaksa di delaykan. Biasanya pukul 7:45pg dah terbang, terpaksa terbang jam 8:15 pagi. Masa tu hujan dah agak reda. Tapi sebentar aje, kemudian hujan turun lagi.












Ini gambar kat tepi garage. Dah berladung air tu...













Kat taman depan rumah...biarlah hujan..seronok...damai aje rasanya..













Sampai office , maklang snap gambar dari tempat maklang duduk. Kubah masjid tu pun kabur aje...di sebab kan dek ujan..
++++++++++

Balik keje semalam, masa baru nak off kan engine kereta, maklang terima panggilan...cik puan ni nak hantar cheese cake...sayang jugak kat maklang eh...he..he...nanti boleh kasi lagi eh... TQ daun keladi eh...( i berangan gak nak buat cheese cake ni, kalau rajin petang ni laa..kalau rajin laa)..Terimakaseh ye cik puan...tak sempat cik puan nak balik, anak2 dah ambik garfu nak makan...















+++++++++++++++++





Pagi tadi ingatkan nak masak gulai labu. Tapi tukar fikiran sebab memandang sawi tu dah nak kuning. So, jadi mee hailanlaa...












Anak2 suka meehoon,












Bapa anak2 suka mee kuning, so maklang buatlah 2 jenis..tapi time makan, seme suka seme...hmmm...













hmmm..ini hasil kerja dari pagi tadi...masih ada separuh lagi untuk disiapkan...



Kalau ada sesiapa nak order buku lagi, masih boleh sebab maklang akan hantar order pada hari Jumaat, InsyaAllah...Sila klik di sini





Terimakaseh Kerana Mengunjungi TERATAK MAKLANG...Jemput Datang Lagi...

14 comments:

  1. Maklang cheesecake tu nampak sedap sgt... hu hu hu.. dlm blog lagi satu tu ada resepi cheese cake tak maklang?

    ReplyDelete
  2. tensennya tengok meehoon ngan mee ittewww...memang tengah lapar tapi takdok geng nak gi kantin pulok huhuhu...malu2 kucing lak nak gi sensorang hehehe..

    ReplyDelete
  3. Salam Mak Lang, comelnya Hakim. Nampak macam Maya tu adik dia jer, sebab dia lagi besar dari Maya. Hehehe ....

    ReplyDelete
  4. Comel nya Hakim, nampak lagi besar dari Maya. Macam Maya adik dan dia abang pulak. Hehehe

    ReplyDelete
  5. wah. saya pun hepi kalu orang belanja makan :)

    ReplyDelete
  6. Hello Maklang, saya suka tengok the gambars dissini.
    Mee tu tengok sedap. Dapat wangi dia sampai sini pun, ha ha.
    Ada lagi mee tu? Ha ha.

    You keep well Maklang and have a nice day, Lee.

    ReplyDelete
  7. salam maklang,
    johor tiap2 ptg pun hujan...balik keja jln pun jadi jemm.

    zue suka benor dgn cheesecake tuu.(kecor je)

    ReplyDelete
  8. sporting nya che' abang jadi king jugak hehehe..
    anak2 ni kalau balik sekolah, seronok lah mak ayah ambik dan bawak pergi makan kan...

    ReplyDelete
  9. salam maulidul rasul maklang...

    ReplyDelete
  10. memang mengiurkan masakan mak lang tu....sebab tulah anak2 mak lang comel2 semuanya.

    ReplyDelete
  11. salam,

    seronok nyer tgk gelagat family maklang.. happy sokmo.. best la macam ni..

    ReplyDelete
  12. Aishah:

    Memang lebat sangat hari tu...tapi best!

    Akuni:

    Ada resepi cheese cake, tapi mungkin tak sama dengan yang maklang dapat ni!

    ReplyDelete
  13. itu hujan, rahmat...
    itu cheesecake wow...
    itu kerja tangan, teliti dan kualiti tinggi...
    itu burger king...

    ReplyDelete

komen-komen anda dialu-alukan...